1. Tek na Blejski Grad

22. aprila 2023 ob 10:00 v Grajskem kopališču Bled

tek-na-grad

Tek na Blejski grad

Udeležite se teka na ikonični kulturni spomenik
Bleda in Slovenije

Kratko in sladko.

Mešanica teka po urejeni poti in teka po stopnicah.

195 m

višinske razlike

450 m

Dolžina proge

Tekmovalne kategorije

Ženske absolutno

od 16 let naprej

Moški absolutno

od 16 let naprej

Tek za otroke

Fantje in dekleta do 12 let

Fantje in dekleta od 13 – 16 let

Prijave in prevzem štartnih številk bodo v Grajskim Kopališču, kjer botudi neuraden štart teka. Čas teka se začne meriti na promenadi nad Grajskim kopališčem. Od starta do cilja je proga urejena. Prvi del proge je urejena pešpot pot. V drugem delu proge so stopnice, kjer je tudi ograja za varnost. Zadnja tretjina trase, je urejena kamnita pot in kovinske stopnice do cilja. Cilj je v parku pred vhodom na Blejski grad.

Trasa proge

trasa-teka

PREVZEM ŠTEVILK

Prijave in prevzem štartnih številk bo v Grajskim Kopališču, kjer je tudi neuraden štart teka. Čas teka se začne meriti na promenadi nad Grajskim kopališčem. Od starta do cilja je proga urejena. Prvi del proge je urejena pešpot pot. V drugem delu proge so stopnice, kjer je tudi ograja za varnost. Zadnja tretjina, oster zavoj levo, je urejena kamnita pot in železne stopnice do cilja. Na poti bodo redarji usmerjali potek teka.

PRINCIP TEKMOVANJA

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 – 15 sekund (štart bo razporejal štarter). Čas do začetka proge se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo pri vstopu na sprehajalno pot (označeno, prav tako bo na štartu štarter). Prehitevanje je dovoljeno. Na progi velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje, hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjanje je dovoljeno samo ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni (pohodne palice, ipd.). Po končanem tekmovanju, se tekmovalci ne vračajo po poti na štartno mesto. Povratna pot na štart je mogoča po pešpoti iz parkirišča (15 minut hoje).

PARKIRANJE 

Tekmovalci lahko vozila parkirajo pri Komunali Bled in športnem parku, kjer bo urejeno parkirišče za dogodek. Od parkirišča do štarta teka je 5 – 10 min hoje. Vsi tekmovalci lahko na štartnem prostoru organizatorju oddajo opremo, katero bo organizator peljal do parkirišča pri Blejskem gradu. Na tekmovanju imajo pravico nastopa vsi, ki se bodo prijavili za tekmovanje do določenega prijavnega roka. Tekmovanje bo potekalo v skladu z navodili NIJZ in trenutno veljavnim odlokom Vlade RS. Organizator si pridržuje pravico do spremembe termina in spremembo poteka tekmovanja. Natančne informacije bodo na voljo najkasneje teden dni pred tekmovanjem!

Spisek parkirišč je na voljo na spletni strani: https://www.bled.si/sl/informacije/kako-po-bledu/2019092009034495/parkirisca/

Cenik prijavnine za leto 2023

Za otroke je prijavnina brezplačna

 

Konec prijav je v sredo 19.4.2022 ob 23:59

Prijavite se preko spletnega obrazca na strani protime.si

Urnik tekmovanja

Začetek prireditve ob 8:30 s prevzemom štartnih številk.

ob 10:00 tek otrok do 12 let

ob 10:30 tek otrok 13 – 16 let

ob 10:50 tek ostalih kategorij

 

Ogranizator si prdržuje spremembo časovnice, kar bomo objavili dan pred tekmovanjem na naši domači in Facebook strani, kot tudi strani dogodka na Facebooku.

Sponzorji

Zahvala našim sponzorjem